viernes, 1 de junio de 2018

PER FI: HA CAIGUT EL GOVERN DEL PARTIT POPULAR…QUE CONDEIXI L'EXEMPLE




PER FI: HA CAIGUT EL GOVERN DEL PARTIT POPULAR…QUE CONDEIXI L'EXEMPLE



Molt bona notícia la caiguda del govern del PP. Els demòcrates hem d'estar satisfets que a través d'una moció de censura que preveu la Constitució, pugui substituir-se un govern com el de Mariano Rajoy fins al moment recolzat pel PP, Ciutadans i el PNB. Encara que la sentència del cas Gürtel no condemna directament a cap membre d'aquest govern, sinó a responsables de l'època d'Aznar, és cert que tant Rajoy com altres membres de l'executiu (Cospedal almenys) tenen responsabilitats polítiques en aquest cas. És també bona notícia la independència del poder judicial que, per cert, ja té condemnats a diversos càrrecs  del Partit Popular procedents d'altres causes… i les que vindran! Per aquesta raó, aquells que opinaven que existia un control del poder executiu sobre el poder judicial hauran de parlar amb major rigor en el futur.




Sorprèn que, en un assumpte similar, l'anomenat cas Palau, en el que va ser condemnat el tresorer de Convergència Democràtica i la sentència fou més clara respecte a la responsabilitat del partit governant a Catalunya, no s'hagi reaccionat políticament de la mateixa forma. El Sr. Iceta ha demostrat una ineptitud a la que ja ens té acostumats i la Sra. Arrimades exactament igual. El que sorprèn és que Esquerra (ERC) continuï recolzant a un partit com a Convergència (anomenat PDECAT i, últimament, Junts per Catalunya) amb sentències, com l’esmentada, que demostren que ha existit una trama de corrupció dels governs del Sr. Pujol, en els quals Artur Mas va ocupar conselleries rellevants. Possiblement aquesta trama convergent es veurà confirmada i incrementada amb altres causes obertes, especialment l’anomenada del 3% .


Els demòcrates que sentim repugnància per la corrupció hem de celebrar la caiguda del govern del PP i que s'exigeixin responsabilitats, a més de les penals als directament implicats en la trama corrupta, als polítics que les van tolerar. Esperem també que passi el mateix a Catalunya, a Andalusia, a València (i altres llocs), on hi ha causes obertes que fan pensar en corrupció sistèmica dels partits governants.



No hay comentarios:

Publicar un comentario